Concert celloduo ‘Deep Strings’

Een uniek geluid van twee cello’s en met nummers met zang, met briljante timing,

, Velp

Een uniek geluid van twee cello’s en met nummers met zang, met briljante timing, verbazingwekkende levendigheid en nieuwe adembenemende speeltechnieken. Met het gebruik van elektronische effecten en ‘live-loopings’ onthult hun muziek een unieke benadering van ritme, melodie en taal. Een mix van lyrische popmelodieën, virtuoze jazzimprovisaties en Latijns-Amerikaanse folklore. Deep Strings, een kamerjazz duo van zangeres en celliste Anne-Christin Schwarz en cellist Stephan Braun. Sinds nieuwjaarsdag 2000 vormen deze twee Berlijners een duo en hebben sindsdien een eigen geluid ontwikkeld. Een uniek geluid, met briljante timing, verbazingwekkende levendigheid en nieuwe adembenemende speeltechnieken op de cello. Hiermee weten ze elke luisteraar te boeien. Muziek, ver weg van de gewone popmuziek.

Het duo is de eerste winnaar van de ‘Jazz & Blues Award Berlin’ en heeft gastoptredens gemaakt op bekende festivals zoals het New Directions Cello Festival in Boston. Het festival Vivacello in Moskou, de Festspiele Mecklenburg-Vorponnen, de Thüringer Jazzmelle, de Jazzrally Düsseldorf en het Bachfest Leipzig. Tijdens hun concerten treden ze vaak op met gerenommeerde gasten en zijn ze zelf veelgevraagde gastmuzikanten. Ze traden al op met het Amaryllis Quartet op het Heidelberger Frühling festival en maakten hun debuut in Ierland met het Vogler Quartet op het Drumcliffe Music Festival in Slogo. Hun programma Façon werd ook uitgevoerd in samenwerking met grotere ensembles zoals de Hamburgse Camerata en het Kleipéda Chamber Orchestra uit Litouwen.

Dit concert past voor het duo perfect in hun programma van optredens dat zij op de Cello Biënnale Amsterdam hebben, die van 31 oktober t/m 10 november 2024 wordt gehouden.

Anne-Christin Schwarz was te gast bij de Australische band Naked Raven en gaf concerten met het kwartet Salut Salon en de Deense zangeres Agnes Obel. Ze werkte enkele jaren als docent Kamermuziek aan het HMT 'Felix Mendelssohn Bartholdy' in Leipzig. Ze geeft les aan het HfM 'Hannes Eisler' Berlijn en begeleidt de jonge leerlingen van de muziekhogeschool 'Carl Philipp Emanuel Bach'.

Stephan Braun trad op met onder andere zangeres Melody Gardot, jazztrompettist Till Bönner, het Kristan Randalu Quartet en klezmerklarinettiste Giora Feidman. Hij was vele jaren docent aan de Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover en Jazzinstitut Berlijn. Momenteel geeft hij les aan de HfM 'Hans Eiser' in Berlijn en aan de 'Anton Bruckner Privatuniversität' in Linz, Oostenrijk.

Tags

Indoor Muziek Cultuur